Revitive

Keep Active With Revitive

Thuis

10 superfoods die bijdragen aan een verbeterde bloedsomloop

De volgende voedingsartikelen zijn in verband gebracht met een gezonde bloedsomloop

Sinaasappels

Sinaasappels en andere citrusvruchten met een hoog vitamine C gehalte zijn natuurlijke bloedverdunners die de capillaire wanden versterken en de opbouw van plaque tegengaan, twee van de oorzaken van een slechte bloedsomloop.

Pure chocolade

Cacao bevat flavonoïden die van nature in planten en vruchten worden aangetroffen en waarvan wordt gedacht dat ze de bloedsomloop verbeteren. Een onderzoek dat in de Circulation Journal werd gepubliceerd toonde aan dat pure chocolade die rijk is aan natuurlijke flavonoïden de bloedsomloop verbeterde vergeleken met witte chocolade zonder flavonoïden.

Cayennepeper

Cayennepeper is verkrijgbaar als verse peper of als gedroogde specerij en wordt in verband gebracht met een hogere stofwisseling en sterkere aders en bloedvaten. Cayennepeper kan het beste rauw worden gegeten in salades of uitgeperst.

Zonnebloempitten

Zonnebloempitten zijn rijk aan vitamine E, waarvan bewezen is dat het de vorming van bloedstolsels tegengaat. Ze helpen ook de bloedsomloop te verbeteren. Dit geldt ook voor olijven, noten en pompoenpitten.

Gemberwortel

Gember staat niet alleen bekend om zijn effectieve werking bij misselijkheid en spijsverteringsproblemen, maar verbetert ook de bloedsomloop. Gember kan rauw worden gegeten, aan gerechten worden toegevoegd of voor gemberthee worden gebruikt.

Knoflook

Knoflook heeft vele toepassingen en één daarvan is zijn bloedzuiverende werking waarmee de opbouw van plaque wordt tegengegaan. Andere knolgewassen zoals radijs, ui en prei hebben ook een stimulerende uitwerking op de bloeddoorstroming.

Ginkgo Biloba

De ginkgo biloba is één van de oudste overlevende boomsoorten ter wereld. Ginkgo biloba verwijdt de bloedvaten en bevordert daarmee de bloeddoorstroming. Aangenomen wordt dat het ook de bloedtoevoer naar de hersenen verbetert.

Goji bessen

Goji bessen zijn verkrijgbaar in reformwinkels en lijken in uiterlijk op rozijnen. Ze zijn zeer vezelrijk, wat het het immuunsysteem versterkt en de bloedsomloop verbetert.

Watermeloen

Watermeloen is rijk aan lycopeen, een natuurlijk antioxidant dat met het verbeteren van de bloedsomloop in verband is gebracht. Lycopeen is een natuurlijk pigment dat bepaald voedsel zijn rode kleur geeft. Tomaten, roze grapefruits en abrikozen bevatten ook lycopeen.

Zalm en avocado's

Zowel zalm als avocado's bevatten omega-3 vetzuren die gezond zijn voor het hart. Onderzoek heeft aangetoond dat ze het cardiovasculaire systeem ondersteunen en de bloedsomloop verbeteren.

REVITIVE is een medisch hulpmiddel van klasse IIa.

Algemene medische apparaten (die onder de richtlijn inzake medische hulpmiddelen vallen) worden in twee klassen ingedeeld al naargelang het inherente risico van het apparaat.

Er zijn 4 risicocategorieën, waarvan klasse IIa de op één na laagste is.

De eis om te voldoen aan de Europese Richtlijn verplicht de fabrikant om aan te tonen dat: de veiligheid en prestaties waarop hij aanspraak maakt worden gehaald bij normaal gebruik.

Indicaties voor gebruik van REVITIVE Circulation Boosters:

  • De bloedsomloop ondersteunen en verbeteren bij gezonde personen die lange perioden van inactiviteit doormaken en/of een zittend bestaan leiden.
  • Zwellingen en ongemak in de onderbenen, voeten en enkels als gevolg van lange perioden van inactiviteit en/of een zittend bestaan verminderen bij gezonde personen.
×