Revitive

Keep Active With Revitive

Thuis

Meer lezen

De bloedsomloop uitgelegd

Play Video Icon Video Thumbnail

Docteur Bégnini, vaatarts en specialist in veneuze aandoeningen

Feiten over de bloedsomloop

 • Een volwassen persoon heeft
  gemiddeld 4-5 liter bloed

  Bloed is erg belangrijk, omdat het veel stoffen vervoert die het lichaam nodig heeft om gezond te blijven.

 • Slagaderen voeren bloed weg van het hart

  Slagaderen zijn bloedvaten die zuurstofrijk bloed vanuit het hart naar de benen, armen en andere delen van het lichaam voeren zodat de spieren hun werk kunnen doen.

 • Aderen voeren het gebruikte
  bloed terug naar het hart

  Aderen voeren het gebruikte bloed terug naar het hart. Het terugvoeren van het bloed vanuit de voeten en benen kost veel meer moeite, omdat het bloed omhoog en terug naar het hart moet worden gestuwd.

 • De benen als tweede hart

  Vanuit de lager gelegen lichaamsdelen (zoals de voeten en benen) kost het meer moeite om het bloed terug naar het hart te voeren, omdat het bloed omhoog gestuwd moet worden. Om dat voor elkaar te krijgen moet de bloedsomloop geholpen worden door de spieren die zich rond de aderen bevinden. Wanneer we lopen, helpen de spieren in de voeten en benen om het bloed omhoog te pompen. Hoe harder de spieren werken, hoe meer stuwkracht ze uitoefenen, en dus hoe makkelijker het is om het bloed terug naar het hart te pompen. In wezen fungeren de spieren in de benen en voeten als een tweede hart.

 • Waardoor wordt de bloedsomloop aangetast?

 • Medische aandoeningen

  De bloedsomloop kan door een heel scala van medische aandoeningen beïnvloed worden. Dat zijn onder meer:

  • Diabetes, een complexe aandoening die vele delen van het lichaam kan aantasten en een verminderd gevoel in de voeten tot gevolg kan hebben. Meer informatie
  • Hoge bloeddruk of hypertensie – een aandoening waarbij het bloed dat door het lichaam gepompt wordt te veel druk uitoefent op de slagaderen en schade veroorzaakt.
 • Leeftijd

  Met het vorderen van de leeftijd gaan we vaak minder bewegen. In combinatie met de gewone slijtage die met het verouderingsproces gepaard gaat, kan dat leiden tot een minder effectieve bloedsomloop dan vroeger.

 • Voeding en roken

  Een ongezond eetpatroon kan ertoe leiden dat de slagaderen verstopt raken met vet, een aandoening die atherosclerose heet. Slagaderen die door deze kwaal zijn aangetast worden nauwer en stugger, zodat het bloed er niet goed meer doorheen kan stromen.

  Roken tast de bloedsomloop op vele manieren aan, zoals vernauwing van de bloedvaten in de huid zodat het bloed er niet makkelijk doorheen kan stromen, beschadiging van de slagaderenwanden waardoor ze eerder verstopt raken met vethoudende stoffen, en een verminderde bloedtoevoer naar de vingers en tenen (de verst van het hart gelegen lichaamsdelen).

 • Mobiliteit

  Tijdens het lopen fungeren de spieren in de onderbenen en voeten als een pomp die het bloed terug naar het hart perst. Als we gedurende lange tijd niet bewegen (vooral wanneer we veel zitten), kan dat bloedophopingen in de benen en daardoor zwelling, stijfheid en ongemak veroorzaken.

Symptomen van een slechtere bloedsomloop

 • Er zijn een paar gemakkelijk te herkennen symptomen die zich bij een slechtere bloedsomloop kunnen voordoen. Hieronder staat een aantal van de symptomen die u zou kunnen krijgen:
 • Pijn in benen en voeten
 • Vermoeide, pijnlijke en zware benen
 • Gezwollen enkels en voeten
Meer lezen

Echte mensen. Echte resultaten.

Meer dan een miljoen mensen over de hele wereld hebben een REVITIVE Circulation Booster gekocht om ze te helpen hun bloedsomloop te verbeteren, zodat ze kunnen blijven doen wat ze graag doen.

Revitive IX & Revitive LV

Ik zou iedereen die problemen met zijn bloedsomloop heeft zoals ik, door diabetes type 2,
willen aanbevelen om het eens uit te proberen."

Piet, diabetespatiënt

'Ik heb last van artritis en mijn voeten hadden de neiging op te zwellen. Wandelen was vaak een probleem, maar sinds ik het apparaat gebruik, kan ik lopen zonder pijn.'

Truus

 • Tevreden of geld terug 60 dagen

  programme 60 jours
 • Gratis Levering

  livraison
 • Gratis Retouren

  Retour

Enkel op revitive.nl

Bespaar nu

Koop vandaag en geniet van onze driedubbele garantie

tick Het beste aanbod op de markt tick Een snelle levering tick Een kwalitatieve service
Enkel op revitive.nl / revitive.be

Koop vandaag en geniet van onze driedubbele garantiestrong>.
Het beste aanbod op de markt, een snelle levering, een kwalitatieve service. Enkel op revitive.nl / revitive.be